Kjellstorpsbladet nr 9 2017
Ladda ner PDF

 

Trädgårdsavfall
Nu när hösten kommer är det en del boende som vill påta i sina små trädgårdstäppor och göra lite fint. Vi vill påpeka att det är stora fållan nere vid ICA som gäller för allt trädgårdsavfall. En del av boende har upptäckt att det finns en mindre fålla vid garagen vid Kvartershuset och kastar sitt avfall där. Vi vill påminna om att den endast är avsedd för Park &Marks avfall. En presenning kommer att placeras över denna fålla för att tydliggöra att den endast är för Park & Mark.

 

Motioner till årsstämman
Tiden rusar snabbt tills det är dags för vår årliga stämma. Om du vill inkomma med en motion har du hela oktober att förbereda dig. Styrelsen vill att motionen läggs i brevlådan utanför områdeskontoret under oktober månad, undertecknad och med lägenhetsnummer för att den ska kunna bli behandlad. (Gärna namnförtydligan).

 

Avgiftshöjning
Vi har tidigare aviserat om en avgiftshöjning fr.o.m. 1/1-2018. För lägenhet gäller 5% och för garage och förråd 1,5%. 
I samband med detta vill vi poängtera att det finns bostadstillägg att ansöka om, detta är ganska enkelt och kan ge dig lite mer kvar i börsen. Gå in på Pensionsmyndigheten och följ instruktionerna om bostadstillägg.

 

Brandvarnare
Tiden är nu inne då man vill tända levande ljus och mysa inomhus. Brandfaran är som störst vid denna årstid. Tänk därför på att kolla era brandvarnare, så att de verkligen fungerar! Plocka ner dem och tryck på testknappen, hör att de ljuder ordentligt, annars köp nya batterier!

 

Belysning vid soprum
Som ni kanske har upptäckt har det installerats rörelsedetektorer utomhus vid soprum 51 och 25 för ökad trygghet och säkerhet. Detta har fallit väl ut bland boende.

 

På förekommen anledning……
Det har visat sig att de fina stora tunnorna med blommor vid stora lekplatsen har saboterats av barn som roat sig med att slita upp plantorna ur dessa.
Som förälder, skulle vi gärna se att ni förklarade för era barn att sådana tilltag kostar pengar i form av att trädgårdsarbetarna får mer att göra med att återställa och mindre tid för det som de är åsatta att göra. (trädgårdsskötsel)
Vissa av våra fina krukor har också blivit brutalt sönderkraschade! Kom ihåg att det är medlemmarna som får betala!

 

Tvättstugorna
Fortfarande är det kaos i vissa av tvättstugorna! Man kastar ludd i hinken som är avsedd att tvätta golvet med! Kom ihåg att allt sådant här kostar oss alla medlemmar extra pengar!!

 

Förresten…….
Glöm inte att stänga entrédörrarna när ni har haft de upphaspade, allt för att undvika fyrbenta inkräktare i trapphusen när kylan tränger sig på! 
                    

Det var allt för denna gång!
Hoppas på en skön höst!

Styrelsen

Logga in