Kjellstorpsbladet nr 6 2017
Ladda ner PDF

 

 

Garage- och förrådsbesiktning

Fortsättningsvis kommer brandbesiktningarna av garagen och förråden att göras oanmälda med ojämna intervaller, allt för att förhindra brand. Det har framkommit att det förvarades brandfarliga vätskor och dylikt i garagen. Tidigare skedde dessa besiktningar endast en gång per år.

 

Gymmet

Nya ordningsföreskrifter ska sättas upp i gymmet t.ex. ang. städtider då gymmet måste stängas för att uppnå optimal städkvalitet. Vidare skall åldergräns för vistelse i gymmet vara angivet; är man under 16 år måste vuxen vara med, (vuxen räknas vid 18 år). En Crosstrainer samt en ställning att hänga vikterna på ska införskaffas.

Fortfarande slarvas det med att plocka undan efter sig. Hantlar och vikter ligger ofta utspridda. Detta beteende försvårar städning och skapar allmän otrivsel. Vi har detta under uppsikt och för att komma tillrätta med problemet kommer vi att stoppa tillträde till gymmet för den/de personer som vi upptäcker inte plockar undan efter sig.

Balkonger

Vi har nu skrivit avtal med NCC, Teknova och RK-teknik som kommer att utföra balkongrenoveringen. Vi har beslutat att upplåta erforderlig plats för etablering av arbetsbodar mm på vår mellersta parkeringsplats. Detta kommer ju givetvis att ge inskränkningar på våra redan få p-platser men dock under en begränsad tid. Vi kommer framöver att ge mer information om byggstart osv.

Porttelefoner

Arbetet med att installera porttelefoner fortskrider men tyvärr är det problem med att få tillträde till en del lägenheter. Detta är ett stort problem då det skapar förseningar och därmed också ökar kostnaderna för projektet. Hampus på Öbergs kommer att arbeta ensam under semestern, vilket kan upplevas som det går långsammare men det är ju så i semestertider. I skrivande stund är det ca 100 som är klara, ½ gröna området och 1/3 på röda området är klara, det har även varit vissa leveransproblem under resans gång. Hampus själv har semester augusti-månad men arbetet kommer att löpa på av ersättare till honom.

Städning

Med anledning av att både trappstädning och övrig städning en längre tid varit mycket dålig, har vi fr.o.m. den 1 juni en ny städleverantör. Det är Möllers Städ som i fortsättningen kommer att sköta all städning i området.

Cykelrensning

Nu är det dags igen att rensa bort trasiga och oanvändbara cyklar i området. Vi kommer inom kort att göra en inventering och markera de cyklar som vi kommer att forsla bort. Se över ert cykelbestånd och ta vara på den/de ni vill ha kvar. Vi återkommer när bortforslingen ska ske.

Kontanthantering

Områdeskontoret har nu fått en kortläsare, vilket innebär att det är slut med kontanthantering vid betalning av hyra och deposition. Nyhet är att man betalar både deposition och hyra för lokal/övernattningslägenhet samtidigt. Depositionen återbetalas, men det kan ta upp till 3 bankdagar innan pengarna är tillbaka på ditt konto.

Styrelsen önskar alla en fortsatt skön sommar och semester!!

 

 

 

Logga in