Kjellstorpsbladet nr 12 2017
Ladda ner PDF

 

 



Vilken succé !!

Tack alla ni som kom och tittade på det fina luciatåget i kvartershuset! I år var det en stor skara som ville bevittna de söta luciorna och lyssna på de fina sångerna, inte ett öga var torrt! Hoppas att det kan bli en återupprepning nästa år.

 

Årsredovisning

Med tanke på miljön har styrelsen beslutat att minimera tryckningen av årsredovisningar. HSB erbjuder medlemmarna att hämta årsredovisningen digitalt på nätet. Se vidare hur man gör i kallelsen till stämman som kom i brevlådan. För dig som inte vill eller kan ladda ner årsredovisningen finns tryckta exemplar att hämta på områdeskontoret under ordinarie öppettider, ca 14 dagar innan stämman.

 

Årsstämman, årets viktigaste möte

Ni har under föregående vecka fått en kallelse i era brevlådor till den årliga stämman som äger rum den 9/1-2018 kl.18.30 i matsalen på Dalhems centrum. Glöm inte att fylla i den medföljande talongen som sedan läggs i brevlådan vid områdeskontoret senast 6 januari.

 

Porttelefoner

Allt arbete med porttelefonerna är nu avslutat, vilket innebär att samtliga portar är låsta hela dygnet. Man kan även komma in med lägenhetsnyckel så glöm inte att ta med den när ni går ut!

 

Byggarbetet

Många boende har undrat varför det under en veckas tid varit så få byggararbetare eller rent av inga alls som har synts till på området. Anledningen till detta har varit leverantörsproblem med galvaniseringen av vissa plåtdetaljer. Nu är de igång igen men vi vill påpeka att jobbarna har julledigt som alla andra, vecka 51 till ca 3/1.

I samband med bygget blir det naturligtvis smutsigt och lerigt på områden där de håller på att jobba. En del har klagat på smutsiga trapphus där det dras in smuts från de boendes skor. Kanske bör man ha lite överseende med detta och skrapa av smutsen lite mer från skorna på skrapmattan i entrén, det är ju inte byggarna som är i trapphuset. Problemet är ju trots allt övergående!

 

Fågelmatning

Det är absolut förbjudet att mata fåglarna med bröd och annat då detta drar till sig råttor och annan ohyra! Likaså är det viktigt att hålla entrédörrarna stängda så inga ovälkomna djur smiter in.

 

Nyårssmällare

Man kan bara vädja till alla föräldrar som har ungdomar som ska ut och skjuta raketer att be dem hålla sig nere vid stora fotbollsplatsen med sina fyrverkerier och inte på gårdarna mellan husen. Det finns åtskilliga husdjursägare som förfasar sig över den stundande nyårshelgen då all deras energi går åt till att hålla sitt husdjur något så när fri från skräcken för smällandet. Visa hänsyn till djuren!!

 

Julgranar

Nu ska julgranarna in och efter helgerna ska de ut igen. Då gör vi som förra året, vi kastar dem i stora trädgårdsfållan nere vid ICA. Tänk på att börja slänga längst in så är det lätt att bara fylla på utåt mot grinden. Lägenhetsnyckeln passar för att öppna grinden. Som vanligt får inga plastsäckar eller papperskassar följa med in i fållan!

 

Varning!

Som sig bör kan man inte varna tillräckligt för brandfaran med levande ljus.
Häng en stor skylt på insidan av lägenhetsdörren som uppmanar till att kolla om man släckt alla levande ljus innan lägenheten lämnas!

 

OBS!!!

Containers som står vid byggarbetsplatserna får absolut inte användas för att kasta kasserade julgranar i! detta blir en extra kostnad för föreningen!!

 

Det var allt för i år!

Styrelsen önskar alla en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt År!

 

 

                  

Logga in