Kjellstorpsbladet nr 10 2017
Ladda ner PDF

 

NYA PARKERINGSTILLSTÅND

Vi har nu äntligen fått de nya p-tillstånden och kommer att byta ut de gamla efterhand.

KOM TILL KVARTERSLOKALEN:  Lördag 28/10, söndag 29/10, lördag 4/11 samt söndag 5/11, samtliga dagar mellan 10.00 – 14.00.

Glöm inte att ta med de gamla tillstånden, saknas dessa kostar varje nytt 500:-

 

ÅRSSTÄMMAN

Årsstämman kommer att äga rum den 9/1-2018 och som vanligt i Dalhem Center matsal. En separat inbjudan kommer när tiden närmar sig.

Ni har oktober månad ut att skriva motioner till stämman, som då skall läggas i brevlådan vid områdeskontoret.

 

BEVAKNING

Numera är det Addici som bevakar hela vårt område. De sköter ronderingen och bevakar även parkeringarna på området. Tel. 020-310010.

De nya p-platserna nedanför kvartershuset är snart färdiga att tas i bruk.

 

NU HAR DET HÄNT IGEN….

att man kastar opaketerat matavfall i boxen för småelektronik! Det kan inte nog påpekas vilka merkostnader detta medför. P&M-personalen får stå och plocka och sortera bland detta äckliga avfall istället för att jobba med utomhusarbete som de är avsedda för!

 

VÅRT AVLOPPSSYSTEM

Vi är väl knappast i närheten av fettklumpen i Londons avlopp som vi såg på nyheterna häromdagen men den manar ändå till eftertanke.

Vi kan på olika sätt minska påfrestningarna på våra avlopp. Tips: Istället för att spola av stekpannan under kranen, låter man fettet stelna och avlägsnar fettet med stekspade eller hushållspapper och placerar sedan fettet i den bruna påsen som sedan läggs i kärlet för komposterbart avfall.

Åtgärden löser inte alla problem, men många bäckar små…….

 

BALKONGARBETET

Arbetet med att röja på uteplatser och balkonger har startat nu. Till allt bråte som ska forslas bort har det upprättats 2 extra fållor nere vid den stora trädgårdsfållan. Den ena är avsedd för t ex staket, trätrall o.d. I den andra kastas plattor, krukor o.d. Buskar och annat trädgårdsavfall kastas som vanligt i den stora fållan.

OBS! De 2 extra fållorna får endast användas av boenden i husen där arbetet pågår!

I samband med byggandet vill vi uppmana alla föräldrar att respektera avspärrade områden och hålla sina barn borta från byggarbetsplatserna. Föräldrar ansvarar själv för sina barn!

 

Styrelsen önskar en skön höst!

 

Logga in