Kjellstorpsbladet nr 4 2016
Ladda ner PDF

 

Avloppsspolning

Nu är det snart dags att påbörja spolning  av avloppsstammarna. Det har den senaste tiden varit en del stopp i avloppen lite varstans. Det är Avloppsjouren AB som ska utföra arbetet och de sätter igång 2/5 kl. 8.00. Spolningen kommer att ske i lägenhetsnummerordning. De beräknar att klara av ca. 20 lgh. /dag.

Boende kommer att bli aviserade löpande,  ca.14 dagar innan de kommer behöva tillträde. ( Ni har fått information tidigare från styrelsen/HSB i postboxen om hur det ska gå till).

 

Pollarna – besparingen i strömförbrukning är ca. 75%

Som ni säkert lagt märke till, är det ett lite annorlunda sken i lamporna i rabatterna nu, detta beror på att tidigare lampor har ersatts med LED- lampor som lyser med ett vitare sken, men som är avsevärt mycket billigare i drift och de har en  mycket längre livslängd än de tidigare.

 

Dax för årets storstädning……..

-- - - av förråd, källare mm.

Det kommer att placeras ut  containers vid kvartershuset  för att vi ska kunna kasta lite större grejor, elektronik  mm. OBS! Ej miljöfarligt avfall, t.ex målarfärg, bilbatterier mm.

De kommer att vara öppna följande tider:

Fredagen 29/4, kl. 15.00-18.00.

Lördagen 30/4, kl.10.00-14.00.

Söndagen 1/5, kl.10.00-14.00.

En del av styrelsen kommer att vara på plats för att hjälpa till så att avfallet hamnar i rätt container.

 

Beröm………

..….…… till alla er boende som bidragit till en bättre sophantering!!  Detta har gjort  att vi minskat kostnaderna  för sophanteringen..  Fortsätt i samma anda, det lilla ger mer!

 

 

Gymmet

Alla ni som tränar i vårt gym kommer uppleva att det bytts ut ett antal av de gamla slitna redskapen och ersatts med nya, som t.ex. roddmaskin, löpband, vikter,viktställ mm. Var rädda om detta!

                                                  

Porttelefoner

Styrelsen utreder nu om vilken typ av porttelefoner som ska installeras. Olika alternativ och prisklasser håller på att tas fram. När all information är klar kommer det bjudas in till infomöte.

 

Rullatorkrokarna

Vi har blivit lovade att rullatoröglorna ska vara på plats före april månads utgång eftersom alla trapphusen nu är färdigmålade.

 

Park & Mark……..

……..har nu tagit över områdets trädgårdsskötsel efter Väla Mark &Trädgård. Som vi ser i nuläget är det ett stort engagemang som läggs ner och alla rabatter ser prydliga ut. Vi får hoppas att det består och att alla hjälps åt för att finna trevnad.

 

Viktig info från styrelsen:

  • Om ni funderar på markis eller inglasning?

I båda fallen krävs det bygglov. Kontakta föreningens förvaltare, Anders Modig för mer information 042-199500 (HSB) eller mail anders.modig@hsbhbg.se.  Bor du i en marklägenhet och vill bygga en uteplats? Kontakta förvaltaren. (Se ovan).

  • Vid akuta problem kontakta felanmälan 042- 19 95 90, personlig service dygnet runt.
  • Kontakta oss i styrelsen på styrelsen@hsbkjellstorp.se  eller brev i brevlådan vid bovärdskontoret. Kom ihåg att alla skrivelser måste vara undertecknade med namn och lägenhetsnummer.
  • Trasig lampa i trapphus? – meddela bovärd via mail bovard@hsbkjellstorp.se
  •  eller 042-15 33 45.
  • Har du en idé som kan göra Kjellstorp till en ännu bättre plats att bo på? Lämna gärna in den till oss, antingen genom mail på styrelsen@hsbkjellstorp.se  eller brev i brevlådan, märk gärna med ”Förslag”.

 

 

Styrelsen önskar er alla en härlig vår!!!!

Logga in