Kjellstorpsbladet nr 3 2016
Ladda ner PDF

 

Rullatorparkering
Fem medlemmar har anmält sitt intresse att få en ögla monterad. Arbetet är beställt. Själva låsanordningen (hänglås och kedja) får den boende ombesörja på egen hand.
Stamspolning
Avloppsjouren kommer inom att utföra spolning av alla stammar och måste därför ha tillgång till samtliga lägenheter, (kök och badrum). Det är mycket viktigt att vi släpper in dem, för att undvika framtida stopp i avloppen!
Avloppsjouren kommer att informera varje boende när spolningen kommer att ske i respektive trapphus.

 

 

Brandbesiktning av garage         

Vid besiktning av garagen tillsammans med Brandmyndigheten för en tid sen framkom att det fanns brandfarliga vätskor förvarade där. Tänk på att även spolarvätska i dunkar är brandfarligt! Trädgårdsmöbler får inte förvaras i garageutrymmen. OBS - Garagen inte är några förråd.

 

Trädgårdsfållan
När nu snart våren nalkas så vill man kanske göra fint och rensa en del i sin trädgård för att kunna njuta av lite värme och se vårblommorna spricka ut. Då finns den praktiska trädgårdsfållan, längst ner på parkeringen vid ICA, där man kan lämna sitt trädgårdsavfall. Plastsäckar kan du som vanligt kasta i återvinningskärlet i sophusen. Din lägenhetsnyckel passar till att öppna låset till fållan.

 

 

 

VISA HÄNSYN!
Kenth (bovärd) har fått klagomål från grannar till en familj som borrar och spikar långt ut på sena kvällen i sin lägenhet. Detta är givetvis inte acceptabelt. Efter kl.22.00 ska det vara slut med sådana aktiviteter.

Skulle man nödvändigtvis behöva längre tid vid något enstaka tillfälle, kan man sätta upp ett meddelande i trapphuset så att övriga grannar blir informerade om vad som ska ske.

 

 

Bollspel mellan husen

Nu börjar snart barnen vilja ut och spela fotboll, vilket är trevligt i sig, men också kan föra en del olägenheter med sig.
Med risk för att det blir kraschade fönsterrutor och andra otrevligheter är det inte lämpligt att ha bollspel mellan husen.
På den stora lekplatsen har det även klagats på barnens bollstudsande som stör de boende i närheten. Styrelsen undersöker nu om en dämpande matta kan avhjälpa problemet. Vi jobbar på det och återkommer när vi vet mer.

 

Trapphusmålningen……
..…drar ut lite på tiden men den sjunger på sista versen nu.Inom ett par veckor ska man vara färdiga. Styrelsen har full förståelse för att alla boende inte gillar samma färger, men vi kan nog alla konstatera att trapphusen blivit mycket fräschare.

 

Viktig info från styrelsen:
• Kanske funderar ni över markis eller inglasning?
I båda fallen krävs det bygglov. Kontakta föreningens förvaltare, Anders Modig för mer information 042-199500 (HSB) eller mail anders.modig@hsbhbg.se .Bor du i en marklägenhet och vill bygga en uteplats? Kontakta förvaltaren. (Se ovan).
• Vid akuta problem kontakta felanmälan 042- 19 95 90, personlig service dygnet runt.
• Kontakta oss i styrelsen på styrelsen@hsbkjellstorp.se eller brev i brevlådan vid bovärdskontoret- Kom ihåg att alla skrivelser måste vara undertecknade med namn och lägenhetsnummer.
• Trasig lampa i trapphus? – meddela bovärd via mail: bovard@hsbkjellstorp.se eller 042-15 33 45.
• Har du en idé som kan göra Kjellstorp till en ännu bättre plats att bo på? Lämna gärna in den till oss, antingen genom mail på styrelsen@hsbkjellstorp.se eller brev i brevlådan, märk gärna med ”Förslag”.

 


Ha en riktigt skön kommande vår!!
Önskar
Styrelsen

 

Logga in