Kjellstorpsbladet nr 6 juni 2014
Ladda ner PDF

 

Markiser:

Bygglov krävs till markiser!!!!!!!!!!!!!!!!

Vill du sätta upp markis? Då måste du kontakta förvaltaren Karin. Hon förklarar proceduren och vilka papper som måste fyllas i. Du når henne på HSB 042-199500 (växel) eller karin.alfredsson@hsbhbg.se

 

 

Viktig information från styrelsen:

  • Vid störningar kontakta förvaltaren Karin Alfredsson. Ring på 042-199500 när du behöver komma i kontakt med förvaltaren. OBS! Kenth ska inte kontaktas i dessa fall.
  • Målarfärg till balkonger och staket kan hämtas hos bovärden (gratis)
  • Blomsterlådor på andra våningen måste vara på insidan av balkongen.
  • Kenth kommer att jobba extra på räddningstjänsten i juli. Undvik att belasta honom under denna tid med telefonsamtal.
  • P-tillstånd ska överlämnas till ny ägare vid flytt.

 

Sophanteringen:

Vi får större och större problem med sophanteringen . Avfallet blandas hej vilt. Häromdagen hittades bildelar bland pappkartongerna. Detta blir kostsamt  för föreningen. Om inte skärpning sker så måste vi tyvärr höja avgiften. Trappuppgångar, förråd och balkonger använder många som samlingsplats för sopor. Detta är inte tillåtet då medför sanitära problem. Väla mark kommer att forsla bort dessa sopor med en räkning som följd till bostadsrättsinnehavaren.

 

 

Tvättstugebokning via dator:

Varför bokning utav tvättstuga inte fungerar hos vissa, beror på problem med programmet JAVA. För att få bokningen att fungera via datorn så måste man göra om inställningarna på sin personliga dator. Då detta kan medföra problem med säkerheten på datorn så rekommenderar inte styrelsen detta. Om man själv vill göra inställningarna så är det upp till var och en att göra det, föreningen kommer inte att hjälpa till med detta.

Styrelsen har undersökt alla möjligheter till hjälp, men då problemet ligger hos JAVA så kan vår leverantör av programmet inte göra något.

 

 

 

Fotbollsspel:

Styrelsen får mer och mer klagomål om högljutt fotbollsspel där man bankar bollen mot husväggar. Detta är mycket störande. Vissa bostadsrätter har t om blivit svårsålda pga fotbollsspelande. 

Vi måste lära våra barn att visa hänsyn.

All fotbollsspelande på föreningens gräsmattor är förbjudet, det är grönområden och inte lekplats. Till lekplats där barnen får vistas, räknas lekplatserna med tillhörande asfaltplan. OBS! inte gräsmattan vid lekplatsen som är förstörd på vissa ställen. Återställning  av gräsmatta kan bli dyrt.

Det finns föräldrar som blir t om hotfulla mot styrelsen och okända som slänger sopor in i brevinkastet i dörren till styrelsemedlemmars lägenheter som protest. Vi blir hotade med HD och jurister.

Vi i styrelsen älskar barn, vi själva har också barn. Våra egna barn är ute och leker på lekplatsen, så vi föräldrar sitter alla i samma sits. Men det är vi föräldrar som måste föregå med gott exempel och förklara för våra barn hur störande  det kan vara med fotbollsspel. Vi hoppas på förståelse och gott samarbete från alla föräldrars sida.

 

Valberedningen:

Valberedningen önskar komma i kontakt med dem som är intresserade av att arbeta i styrelsen. Lägg en lapp i lådan vid bovärdskontoret med ditt namn och telefonnummer. Du kan även ringa Bovärden eller besöka honom på kontorets öppettider.

Valberedningen består av: Kenth Johansson (bovärd), Stefan Almström, Karin Nilsson och Jörgen Mogensen.

” Att arbeta i styrelsen är givande och man lär sig mycket.” det kan vi alla intyga som sitter i nuvarande styrelse. Vid frågor som är svåra så stöttas vi av HSB. ”Man ska inte vara för rädd för att sitta med i styrelsen. Alla är vi nybörjare i början.”

 

 

En skön sommar till alla önskar styrelsen.

 

Kontakta oss på:

styrelsen@hsbkjellstorp.se eller via brev i brevlådan vid bovärdskontoret.

 

Vid datorn Helena Numminen

Logga in