Kjellstorpsbladet nr 4 april 2014
Ladda ner PDF

 

Container för grovsopor:

25-27/ 4 kommer containers att ställas vid kvarterslokalen. Passa på att städa förråd och källare, och kasta det du inte behöver. Som vanligt så har vi en container till elektronik och en till grovsopor. Målarfärg och bilbatterier får man själv transportera till återvinningen vid soptippen.

Öppettider: Fredag 17-19, Lördag och söndag 10-15

 

 

Viktig information angående dosor till telefon, TV och dator:

Vid flertal tillfällen den senaste tiden har man i samband med renovering helt kallt rivit bort dosorna. Detta har medfört att TV, dator och telefon slocknat i hela huset eller för dem som bor i samma trappa. Man får ABSOLUT INTE ta bort dessa dosor.  Dessa dosor tillhör föreningen och att återställa får personen som orsakat felet betala. Var även uppmärksam när du borrar, så att du inte borrar i kablarna.

 

 

Bollspel:

Styrelsen uppmanar föräldrar att tala med sina barn om fotbollsspel. Pga risken för skador är  fotbollspel förbjuden vid lekplatsen. Vi förstår att detta inte är populärt och därför undersöker styrelsen om det finns något som föreningen kan göra för att underlätta för barnen. Idag har vi inte svaret och fram tills vi löst problemet så är fotbollspel förbjudet. Föräldrar bör också komma ihåg att pangar barnen en ruta så får föräldrarna betala.

 

 

Irene hälsas välkommen:

Styrelsen vill passa på att hälsa Irene välkommen till området. Hon tar över efter Mats som hastigt avled i början av april. Hon kommer att få hjälp av Ronny.

Mats hustru Inger önskar att alla som vill hedra Mats, i stället för blommor lämnar ett bidrag till Hjärt- och Lungfonden. Tel 0200-882400. (Man ger bidraget via telefon). Föreningen kommer att skicka blommor till begravningen och några från styrelsen kommer även att närvara där.

 

 

 

Viktig information från styrelsen:

  • Lars Jönsson, vår förvaltare, kommer att sluta på HSB i maj.  Vi återkommer med mer information i nästa KB. Fram tills dess
    ring på 042-199500 när du behöver komma i kontakt med förvaltaren.
  • Det finns många lediga garage på området. Vid intresse så kontakta Emelie Nordström på 042-199531 eller emelie.nordstrom@hsbhbg.se
  • Spela inte musik så högt så att du stör dina grannar. Det finns inget i lagen som säger att du får spela hög musik fram till kl 22.00. Däremot så säger lagen att inte får störa dina grannar dygnet runt. Musikvolymen ska alltid anpassas så att grannarna inte blir störda ( Det finns de som jobbar natt och behöver sova dagtid).

 

 

Skadegörelse i bastun:

Man har sparkat sönder kontakter till värmen i bastun. Det är dyra kontakter och föreningen får stå för dessa. Detta har troligen hänt tors-fredag kväll då bastun är olåst för alla (dambastu torsdagar och herrbastu fredagar). Styrelsen  kommer att vidta åtgärder och vi informerar mer i nästa KB.  Någon har även stängt ventilationen i bastun.  Detta får absolut inte göras.

 

 

Allmän information till bifogat brev:

Styrelsen har IGEN fått ett anonymt brev. Brevet finns bifogat i utdelat KB, inte här.  Vid störningar av alla det slag så ska förvaltaren kontaktas. Han/hon kommer att förklara hur proceduren går till. Störningslistor delas ut och brev skickas till personen som stör. Störningsärenden måste gå via en procedur som är lagstadgat för att föreningen ska kunna vidta åtgärder. Detta medför att alla anonyma skrivelser bortses. Detta betyder inte att styrelsen struntar i dessa skrivelser eller behöver en ” uppryckning”,men vi är bundna till lagar och paragrafer och kan inte göra mycket.

Blir du störd? Ring förvaltaren och förklara problemet.

 

Kontakta oss på:

styrelsen@hsbkjellstorp.se eller via brev i brevlådan vid bovärdskontoret.

Styrelsen önskar alla en Glad Påsk och härlig vår.

Vid datorn Helena Numminen

 

Logga in